(Katona Kriszti képe)
Recept: Egy kis zsíron, vagy olajon hagymát dinsztelünk, majd beledobjuk az összeszecskázott csalánt is, amikor megfonnyad felöntjük vízzel. Teszünk bele egy kevés krumplit apróra vágva, kakukkfűvel, sóval ízesítjük. Amikor már majdnem megfőtt a krumpli, tojásokat eregetünk bele, óvatosan keverjük, hogy ne essenek szét. amikor a tojások megfőttek, beledobunk egy csokor felaprított erdei vegyes "ződet", behabarjuk tejföllel. A végén sóban eltett pirosparikát keverünk bele (vigyázni kell amikor először sózunk, csak keveset tegyünk), jól mutatnak a kis piros szemcsék a levesben. Végül apróra vágott zamatos turbolyával meghintjük a tetejét. Mi bögrében tálaljuk a büfékben a leveseket, hogy könnyebb legyen állva megenni. Nem is akármilyen bögrékben, mindegyiket kaptuk valakitől, vagy van egy sajátos története.