Honnan is a rebarbara ötlet? Egyrészt itt volt a hűtőben egy kedves barátnő küldeményeként már két hete, másrészt arra gondoltam, hogy ez a gombás étel szalonnásan nem lesz könnyű és jó lesz a savanyú az emésztéshez. Úgy kezdtem megcsinálni, ahogy cigány barátaimtól tanultam. Megabáltam, aztán jó apróra felvágtam. Szalonnát pirítottam, a zsírjában megpirítottam a gombát, vágtam rá sok-sok foghagymát.... aztán a végén a rebarbara szeletkéket is hozzápirítottam, csak addig, hogy még egyben maradjon. Főztem hajdinát, azt a felébe belekevertem, a másik felét pedig a tetejére szórtam tálaláskor. ( Ez régi szokásom a hajdinával, mert csúnya trutymák lesz, ha összekeverem és ugye a szemünkkel is eszünk. :) ). A kövér porcsin azért lett köret, mert észrevettem a bejáratnál, és megörültem neki, mert idén még nem ettem..... és minden évben alig várom, hogy elkezdődjön a porcsin-szezon.... és most észrevétlenül elindult. :) Egyetek sok porcsint a nyáron.... egyrészről, mert nagyon finom, másrészről meg nagyon egészséges. Egy csomó receptet találtok a receptek menüpontban!.