Az a szerencse ért bennünket, hogy egyszercsak minden erdő Őzláb- mezővé változott...... ettünk már rántva, ettük a rántottában, juhtúróval is megtöltöttük a dobverőket, rakottast is sütöttünk már belőle..... és akkor jött újabb sok eső, jól megszívták magukat, de így is kívánatosak maradtak. Hazacipeltem a sok vizet a "gombatömlőkben". Mit lehetne ezzel kezdeni? Morzsás karfiolt terveztem ebédre, cseréljük a morzsát gombára.... Na most már tényleg a recept következik:
Kicsavartam a vizet a gombafejekből, kis darabokra téptem és pici zsíron addig sütöttem, amíg elpárolgott a víz, sóztam és foghagymát vágtam rá. Ölég randa volt. 🙂 Egy dolog segíthet rajta, ha összeturmixolom és krém lesz belőle. Így lőn. .... és akkor jöttek az ötletek, milyen is lehetne, pl. tejfölös, paradicsomos, almás, berkenye lekváros..... Végül háromféle lett: 1. magában, ahogy volt, 2. Csípős sárga paradicsomkrémes, 3. Tejfölös-reszelt almás.
A karfiolt csak megfőztem sós vízben..... pici magvas házikenyérrel ettem meg.