Szeretem a hagyományos ízeket, de a felszívódási zavarom nem szereti a híg, puha dolgokat. azonnal bemozdul a gépezet és rossz érzéseket kelt.... és mivel könnyű belapátolni, egy ilyen evés vége nem az örömről és jóllakottságról szól. Ezért hát, elkezdtem a hagyományos ételekbe magokat, nyers zöldségeket pakolni betétnek a tészták, lisztek, krumplik helyett és nagyon ízlik. Azt még nem tudom, minek nevezzem, így maradok a főzeléknél, elvégre nem hívhatok minden ételt "kutyuléknak". :)
Recept: Egy lábasba főtt lencsét (egyszerre nagyobb mennyiséget főzök babérlevéllel, foghagymával, vöröshagymával, sóval ízesítve és kis adagokban beteszem a hűtő fagyasztó részébe, hogy kéznél legyen, ha nem érek rá több időt az ebédgyártással foglalkozni) tettem, beleöntöttem 2 dl medvehagymabigyós savanyított júdásfüle gombát a levével együtt, belekevertem két evőkanál pirított szezámmagot (köszönöm Alexa), 2 e.k. zabpelyhet és 1 dl Ormánsági gazdajoghurtot és forrásig melegítettem. Tálaláskor ráreszeltem egy kisebb céklát és egy kis joghurttal, szezámmaggal feldíszítettem. Igazi szezonális étek lett.