Legrendesebb neve talán a tarlórépa, de hívják kerekrépának is. Gyerekkoromban rengeteget ettünk belőle, csak úgy ropogtattuk, nem csináltunk vele semmit. Vas megyében lepényt sütöttek belőle, sok helyen savanyítják mint a kovászos uborkát, vagy főzeléket főznek belőle. Káposztaféle, íze legjobban a karalábé és retek keverékére hasonlít. Szerintem legjobb nyersen. Ehhez a salátához lereszeltem, az erdőben szedtem hozzá friss Hagymaszagú kányazsombor leveleket, meg egy kis Zamatos turbolyát, ezekkel összekevertem és elkevertem az öntettel. Öntet: házi joghurt pici citrommal, mézzel, csipet sóval. A szomszédunk éppen friss kecskeordát készített, abból szeleteket vágtam, meghengergettem piros paprikában és ezt adtam hozzá..... meg persze egy kis virágot (Árvácska, Körömvirág) a kertből......... Jön a tél, a Tarlórépa egész télen jó vitaminforrás.