• fejlec22.jpg

Kedves Oldallátogató!                                                                                                                                   A honlap főképe Fürtös Natália festménye

Szeretettel köszöntelek. Leggyorsabban itt érsz el, és telefonon tudsz választ kapni kérdéseidre: +36304372340

 

Egy olyan honlapon találtad magad, aminek tartalma sokat változott az elmúlt években. J A sztrók után az ember nem mindig tudja, hogy mit vállalhat a megváltozott képességeivel, kompetenciáival…. Egy nagy balatoni hullámzást képzelj el, amiben egyszer a nagy örömtől, egyszer pedig a félelemtől sikoltasz – és ez folyamatosan változik.

 

 5 év és rengeteg természetben-levés, járás kellett hozzá, hogy újra munkaképes legyek, letisztuljon, hogy mire is vagyok képes. Mi az, aminek el tudom viselni a stressz részét és közben a kompetenciáim is megmaradtak, vagy újrafejlődtek hozzá. A több párhuzamos folyamat egyeztetésével, feszültséggel járó feladatok vállalásához pedig csodálatos, támogató kollégára találtam Fazekas Bálint séf személyében.

 

Amit tudok/tudunk csinálni: vadnövényes terepgyakorlatok erdei piknikkel, „továbbképzés-tanácsadás” a kamrámban és konyhámban, főzőcskés csapatépítés, ökokatering ….. Konkrétan pl. 3 barátnő összeállt és velük terepeztem-kamráztam egy nyugdíjbavonulónak kértek tőlem a kollégái ajándékutalványt terepezésre, barátnő-csapattal medvehagymát bigyóztunk és tettünk el télire, konferencia vacsorát, doktori védést ökokateringeztünk, magyar, holland és finn csoportnak  vezettem kalandtúrát ehető vadnövények  tanulásával és erdei piknikkel, jó fej nőkkel fermentáltunk téli gyökérzöldségekből, nagyikkal idéztük a „sültalmás” múltat.

 

Szívesen dolgozunk veled, neked is, ha van egy ötleted, aminek a megvalósításához szükséged van a közreműködésünkre.  Keress telefonon. +36304372340

Termékeim

Szeretek a konyhában kísérletezni. Elsősorban erdei mellékterméket, és vegyszermentes kertünkben termett zöldséget, gyümölcsöt dolgozunk fel. Azért váltottam többesszámra, mert az előkészítésben nagy segítségem a 89 éves anyukám, a család dédije, illetve sokszor, egy nagyobb befőzés, vagy pl. medvehagyma „bigyózás” alkalmával szükség van a barátok segítségére is. Lányom pedig sokszor a mosogatást vállalja.

A receptek, vagy régi családi hagyományból fakadnak, vagy főzés közben születnek, vagy mások már kitalálták és megosztották egy szakácskönyvben, vagy blogon – és csak egy picit kell átalakítani őket. Szívesen látogatom az Erdőkóstoló blogot, és különösen annak Facebook oldalát.

A termékeket hagyományos eljárással tartósítjuk: aszalunk, dunsztolunk…., tartósítószert nem használunk. (Ez alól egy kivétel van, a család számára készített savanyúság egy része, pl. a nagyon finom almapaprikát nem tudjuk enélkül tartósítani. ) Amennyire lehet, környezettudatosak vagyunk, pl. a gyűjtés során, napon aszalunk, üstben, fatüzeléssel főzzük a lekvárokat.

A frissen készült és tartósított termékek jó része elfogy a gazvacsorákon (reggeliken, ebédeken, uzsonnákon), az ökocsalis büfékben, így csak néhányukat tudjuk termékként értékesíteni. Üzletekben nem kapható, vásárokra is ritkán megyünk. 2013-ban a pannonhalmai fűszerünnepen és a pécsi vásárcsarnokban szervezett karácsonyi kézműves vásáron jártunk. A termékek megvásárolhatók a Biobia portán, nagyobb megrendelés esetén postán is elküldjük. Szívesen állítunk össze karácsonyi ajándékcsomagokat, céges repiajándékokat.

Ha érdekelnek hagyományos és különleges receptek, vagy kérdéseid vannak, keress a Facebook oldalamon!

 

 

Jelenleg kapható termékeim:

1. Medvehagymás só    Ár: 600 Ft

2. Medvehagyma bigyó (2,2 dl üvegben) Ár: 2500 Ft/ü, kis üvegben 600 Ft/ü.

3. Karácsonyi ajándék – a tavalyi ilyen volt: teák – a megrendelő választotta őket egy listáról, aszalt gyümölcsök, fűszerek, gombapor, medvehagymabigyó, zöldségkrém, lekvár… papírdobozban (ami nem feltétlen eldobható csomagolás, tovább használható tárolásra a háztartásban)

 

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.