Szeretem a hagyományt és az újat összehozni, ízekben is. ... Mit reggelizzek?.... a levegőben volt még a tegnap esti szalonnaillat, ami abból adódott, hogy sült keserű gombát vacsoráztunk..... Benyúltam a szekrénybe a kenyérért és találtam mellette egy celofán zacskóban egy elfekvő nagykiflit, amit még Éva sütött egy hete.
Persze semmi baja, csak egy kicsit vonyódott..... az illat kipattantotta az ötletet.... Van még maradék szalonnazsír, azon pirítok vékonyra vágott kifli szeleteket.... és így lett! A tetejére szórtam pirospaprikát, meg medvehagyma bigyót..... és ahogy kivettem a bigyót a hűtőből, megcsapott a kovászosuborka illata..... hát akkor azt is eszünk hozzá..... de nem lehet elsietni, mert a marketinget is jól kell lakatni. Fényképezés, csak gyorsan kilépve a pitvarba, de mégis körülnézve háromféle virág is pár lépés közelségben - akkor gyorst őket is a tányérba.... jaj, csak a kifli ki ne hűljön.......... és akkor BELEHARAPÁS...... megszólal a csengő, a dédiért jönnek a klubos lányok..... csak ki ne hűljön.... dédittámogatva egyik kézzel, másikban a tányér, klubos lányok megkínálva.....mikrobusz el, én be...... éééééés BELEHARAPÁS 2,3,4,5........... Üres tányér.