Termékeim

Szeretek a konyhában kísérletezni. Elsősorban erdei mellékterméket, és vegyszermentes kertünkben termett zöldséget, gyümölcsöt dolgozunk fel. Azért váltottam többesszámra, mert az előkészítésben nagy segítségem a 89 éves anyukám, a család dédije, illetve sokszor, egy nagyobb befőzés, vagy pl. medvehagyma „bigyózás” alkalmával szükség van a barátok segítségére is. Lányom pedig sokszor a mosogatást vállalja.

A receptek, vagy régi családi hagyományból fakadnak, vagy főzés közben születnek, vagy mások már kitalálták és megosztották egy szakácskönyvben, vagy blogon – és csak egy picit kell átalakítani őket. Szívesen látogatom az Erdőkóstoló blogot, és különösen annak Facebook oldalát.

A termékeket hagyományos eljárással tartósítjuk: aszalunk, dunsztolunk…., tartósítószert nem használunk. (Ez alól egy kivétel van, a család számára készített savanyúság egy része, pl. a nagyon finom almapaprikát nem tudjuk enélkül tartósítani. ) Amennyire lehet, környezettudatosak vagyunk, pl. a gyűjtés során, napon aszalunk, üstben, fatüzeléssel főzzük a lekvárokat.

A frissen készült és tartósított termékek jó része elfogy a gazvacsorákon (reggeliken, ebédeken, uzsonnákon), az ökocsalis büfékben, így csak néhányukat tudjuk termékként értékesíteni. Üzletekben nem kapható, vásárokra is ritkán megyünk. 2013-ban a pannonhalmai fűszerünnepen és a pécsi vásárcsarnokban szervezett karácsonyi kézműves vásáron jártunk. A termékek megvásárolhatók a Biobia portán, nagyobb megrendelés esetén postán is elküldjük. Szívesen állítunk össze karácsonyi ajándékcsomagokat, céges repiajándékokat.

Ha érdekelnek hagyományos és különleges receptek, vagy kérdéseid vannak, keress a Facebook oldalamon!

 

 

Jelenleg kapható termékeim:

1. Medvehagymás só    Ár: 600 Ft

2. Medvehagyma bigyó (2,2 dl üvegben) Ár: 2500 Ft/ü, kis üvegben 600 Ft/ü.

3. Karácsonyi ajándék – a tavalyi ilyen volt: teák – a megrendelő választotta őket egy listáról, aszalt gyümölcsök, fűszerek, gombapor, medvehagymabigyó, zöldségkrém, lekvár… papírdobozban (ami nem feltétlen eldobható csomagolás, tovább használható tárolásra a háztartásban)

 

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.